Mewet-kodin Kesätoimintaa

Mewet-kodin kesätoiminta on saatu hienosti käyntiin! Kesätoiminta sisältää hyvinvointiteknologian testausta eri puolilla Satakuntaa. Huittisten Kaarirannan ryhmäkodeissa testataan Vivago Domi hyvinvointiranneketta, HUMU-tyynyä, kissa”robottia” sekä Hotkiss terapia noja-säkkituolia osana hyvinvointiteknologian valinnaista tutkinnon osaa suorittavan lähihoitaja-opiskelija Susanna Virtasen työssäoppimista. Porin vammaispalveluiden lasten kesistoiminnassa Mistelissä testaaan Yeti-tablettia, päivätoiminnassa Moto Tiles-liikuntalaattoja sekä Satasairaalan kehitysvammaisten asumisyksikössä liikkeellelähdön hälytintä. Käyttökokemuksista kerromme testausten edetessä.

Mewet-kotiin on saatu myös pieniä helppokäyttöisiä arjen turvallisuutta tukevia laitteita. Muistutin, joka toistaa yhden ennalta äänitetyn viestin selkeästi, esim. älä avaa ovea vieraille henkilöille. Usein sijoitetaan oven lähelle ja kun laite havaitsee liikettä se toistaa ennalta äänitetyn viestin, esim. ”Muistathan ottaa kotiavaimet mukaasi”.

Ovihälytin, hälyttää, kun ovi avataan. Hälytin ei vaadi wifi- yhteyttä

Juhannussiivouksen yhteydessä uusittiin keittiön ja wc:n pesuaineet selkeämmän hahmotettaviksi. Selkeä teksti ja värikontrasti tukee toiminnaohjausta arjen toiminnassa.

Kesällä kun tullaan ja mennään, saattaa tavarat olla välillä hukassa. Helppokäyttöinen paikannin auttaa vaikkapa avainten etsimessä. Kun painat paikanninta, kuulet toistuvan piippausäänen etsimästäsi esineestä. Esineisiin kiinnitetyt paikanilmaisimet hälyttävät kun vastaavaa nappia painetaan paikantimessa.

Mewet-koti & Sataedun Satakunta DigiHealth-hanketiimi toivottaa kaikille Aurinkoista Kesää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s