Hyvinvointiteknologian kesäopiskelua ja kokemuksia

Oppisopimuksella lähihoitajaksi opiskeleva Susanna Virtanen Huittisten Kaarirannan ryhmäkodeilta opiskeli kesän aikana hyvinvointiteknologia toimintakyvyn edistämisessä tutkinnon osaa. Kesäopiskelu ja hyvinvointiteknologian välineiden testaus työssäoppimisena omassa työssä suunniteltiin toukokuun lopussa Mewet-kodissa, yhdessä työpaikkaohjaajan lähihoitaja Kati Koskisen kanssa. Kesäkuun alussa opettaja pakkasi valitut hyvinvointiteknologian välineet autoonsa ja suuntasi kohti Huittista. Kesän aikana saatiin Upeita kokemuksia!

”Robottikissa” herätti asukkaan muistot omasta kissasta ”minä olen niin odottanut sinua ja nyt sinä olet siinä” hymyillen asukas jutteli ja silitteli kissaa. Susanna kertoi, että myöhemmin kissa sai asukkaan ehdotuksesta nimekseen Lilli. Lilliä on kesän aikana joka päivä silitelty ja hoidettu.

Humu-tyynyn kokemukset ovat olleet myös hyvin positiiviset. 95-vuotiaalle rouvalle on hengellisyys ja kirkossa käynti tärkeää. Kirkossa käynti ei ole enää mahdollista heikentyneen yleiskunnon vuoksi. Jumalanpalveluksen kuunteleminen radiosta sunnuntaisin on ollut ja on hänelle parhaimpia hetkiä. Susanna asetteli rouvalle HUMU-tyynyn ja valitsi hänelle mieluisia Siionin lauluja päivänä, jolloin hänellä oli ollut enemmän kipuja ja ruoka ei ollut maittanut. Kuva kertoo puolestaan – levolliset kasvot, kädet ristissä Siionin lauluja hyräillen rouva nukahti. Herättyään hän pyysi makkaravoileipää.

Työssäoppimisessa testauksessa oli lisäksi Vivago Care- hyvinvointikello ja VR-lasit. Näistä välineistä Susanna työstää kokemuksia ja johtopäätöksiä Wilman oppimispäiväkirjaan. Vivagon kokemukset ovat olleet positiiviset, hyvinvointikelloa on testattu Alzheimerin tautia sairastavalla asukkaalla. Hänen vuorokausirytmistä on saatu tietoa, jonka perusteella on mm. pohdittu ja keskusteltu levottomuuden ja agressiivisuuden syitä sekä menetelmiä niiden vähentämiseen.

Hyvinvoinnin edistämiseen saatiin myös innostavia kokemuksia Terapia-nojatuoli Hotkissin käytöstä. Rentoutuminen päivän aikana on tärkeää ihan kaikille. Nojatuolissa rentoutuminen sujui hyvin yhteisissa tiloissa ruoan jälkeen. Terapia- nojatuolissa asento saadaan hoitajan avutuksella mukavaksi, tuolin tuoma tuntemus omasta kehosta rauhoittaa ja rentouttaa.

Hyvinvointiteknologia on mielenkiintoista ja monipuolista – pienistä ideoista ja innovaatioista isoon dataan ja teköalyyn. Hyvinvointiteknologian opiskelu on myös monipuolista ja eri ympäristöissä toteutuvaa. Tästä pääset kurkkaamaan Sataedusta valmistuneen suunhoidon osaamisalan lähihoitaja Johanna Mattilan hyvinvointiteknologian opiskelun kokemuksia https://youtu.be/wSxzNT6K78c

Susannan opinnot jatkuvat vielä elokuun näyttöön asti – hyvinvointiteknologia jää hänelle varmasti yhdeksi työvälineeksi!

Artikkelin kuviin on julkaisulupa

*sataedu *vivago *satakuntadigihealth *satakati *flexound *oivatuote

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s