Aivojen hyvinvointia!

Mewet-kodissa ideoimme ja kokeilemme monipuolisesti hyvinvointia tukevia välineitä ja menetelmiä, teknologialla tai ilman. Älykodissa ”älynväläykset” ovat myös ”ei teknologisia”.

Muistijoogamatto ja muistilauta saapuivat kotiimme aktivoimaan aivojamme. Muistijooga on tarkoitettu kenelle tahansa, joiden liikunnallinen kyky riittää helpon perusjoogaharjoituksen tekemiseen. Muistijooga keskittyy erityisesti aivojen aktivointiin pyrkimällä ylläpitämään harjoittajan kognitiivisia kykyjä sekä aivojen hyvinvointia ja muistitoimintaa.

Muistijoogassa tehdään asana- eli liikeharjoituksia, pranayama- eli hengitysharjoituksia sekä rentoutumis- ja meditaatioharjoituksia. Harjoitukseen liittyy lisäksi keskeisenä osana dual tasking -muistiharjoitukset, joissa yhdistyy liike ja aivotreeni. Harjoitukset tehdään MemoMat®-matolla (kuvassa).

Muistilautaharjoitus on muistijoogasta liikuntarajoitteisille kehittetty harjoitusmuoto. Harjoitusten tavoitteena on ylläpitää hyvää aivoterveyttä ja kognitiivisia toimintoja, parantaa keskittymiskykyä. Harjoitukset sisältävät sormilla tehtäviä harjoituksia sekä niiden yhdistämistä aivotreeniin.

Lisää tietoa muistijoogasta ja muistilaudasta https://www.muistijooga.fi/

@sataedu @satakuntadigihealth

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s