Vuosi 2020 MeWet-kodissa

Vuosi 2020 on ollut myös MeWet-kodissa hyvin erilainen. Vaikka fyysiset vierailut Mewet-kodissa  jouduttiin perumaan, kodin ovet ovat avautuvat virtuaalisesti ThingLink -kierrosten muodossa osana Satakunta DigiHealth-hanketta. Vierailijoita kierroksella on ollut marraskuussa lähtien 1250, lisäksi on räätälöity kohderyhmien tarpeiden mukaan parikymmentä etäesittelyjä Teams-yhteydellä. ”Virtuaalivierailu” loikalla olemme voineet laajemmin ja monipuolisemmin kertoa hyvinvointiteknologian mahdollisuuksista osallistavassa ja turvallisessa arjessa. Virtuaalivierailijoita on ollut ympäri Suomea sekä Pohjoismaista  – tästä olemme erittäin ilahtuneita!

Kehittämistyö yritysten ja työelämän kanssa on jatkunut koko ajan etäyhteyksiä hyödyntäen. Olemme saaneet myös uusia yritysyhteistyö kumppaneita mm. Ulvilan Kaihdin, Fin Fonic, NoIsolation, Dose Control. Vivago ja MediMattress yritysten kanssa on edistetty eri asiakasryhmien hyvinvointia objektiivisten mittausdatan tuottaman tiedon ja johtopäätösten avulla. Testauksista on kirjoitettu blogi-kirjoituksia Vivagon verkkosivuille ja tammikuussa julkaistaan kirjoitus työikäisen asiakkaan casesta. Hankeyhteistyö Porin kaupungin liikuntapalveluiden Innosta Ikiliikkujaksi -hankkeessa kehittää hyvinvointiteknologian mahdollisuuksia eri toimialojen välille. Innostus ja rohkeus kokeilla uutta ja ajatella ”out of the box” asenteella, on hanketiimimme vahvuutta

Hyvinvointiteknologia tietoutta ja mahdollisuuksia on viety sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille monipuolisesti etävierailuiden sekä erilaisten työelämä-projektien muodossa.  Vuoden viimeisempänä toteutuksena Ulvilan lähihoitaja-opiskelijat toteuttivat etäpikkujoulut Attendo Latokartanon vanhuksille hyödyntäen Teams- yhteyttä ja Yeti-tablettia. Toteutuksessa hyödynnettiin lisäksi simulaatiopedagogiikkaa, hoiva-alan starttiryhmä oli etänä mukana  opiskelemassa ja reflektoimassa vuorovaikutusta ja osallistavan toiminnan menetelmiä.

Opiskelijoiden kiinnostus ja innostus hyvinvointiteknologiaan on vuoden aikana tuottanut hienoja oivalluksia ja kehittämisideoita. Tästä esimerkkinä suunhoidon osaamisalan opiskelijan hyvinvointiteknologia opinnoissa toteuttamana, 360 ThingLink-opastuskierros Kankaanpään uuteen hammashoitolaan.

HYPE-hankkeen tuotoksena syntynyt Sataedu GameOn hyötypeli-kurssi toteutettiin syksyllä kolmannen kerran peli-alan opiskelijoiden ja hyvinvointiteknologiaa valinnaisena opiskelevien lähihoitaja-opiskelijoiden kanssa. Kurssin aikana syntyi kolme konkreettista hyötypeliä. Yeti-tabletille hauska fyysistä sekä kognitiivista toimintakykyä tukeva ”Kanadan hanhet kumoon” hybridipeli. Toinen ”Lintujen bongaus” peli tukee oppimispelin lisäksi fyysistä toimintakykyä GPS-toiminnon myötä. Kolmantena pelinä syntyi oppimispeli suunhoidon opiskelijoille hampaiden pintojen opiskeluun.

Satakunta DigiHealth -hankkeen toimijoiden, Tampereen Yliopisto ja  SAMK, kanssa on toteutettu yhteisiä kehittämisprojektia ja edistetty hyvinvointiteknologia valmiuksia niin sosiaali-ja terveydenhuollon kuin tekniikan toimijoiden parissa sekä vahvistettu yhteistyön mahdollisuuksia.

Vuosi 2020 jää meille monin tavoin mieleen. MeWet-koti ja Sataedun Satakunta DigiHealth-tiimi toivottaa kaikille Rauhallista Joulun aikaa sekä Onnea Vuodelle 2021!

Voikaa hyvin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s