Luonnosta hyvinvointia livenä tai virtuaalisesti

Luontoympäristöllä on monia myönteisiä vaikutuksia ihmisen psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.Luonnossa oleskelu virkistää ja elvyttää. Lyhytkin oleskelu luonnossa vaikuttavaa virkistävästi mielialaan ja kasvattavaa itsetuntoa. Myös keskittymiskyky paranee ja stressi helpottuu.
Luontoympäristöllä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia sydän- ja verenkiertoelimistöön. Tämä näkyy muun muassa verenpaineen ja sykkeen alentumisena. Vaikutukset havaitaan nopeasti jo kymmenien minuuttien luonnossa oleilun aikana.
Luonnossa liikkumisen koettuja vaikutuksia ovat muun muassa hyvinvoinnin tunteen lisääntyminen, fyysisen ja psyykkisen terveyden parantuminen sekä parantunut sosiaalinen kanssakäyminen koko elämänkaaren ajan.

Aina ei ole kuitenkaan mahdollista päästä konkreettisesti, livenä luontoon. Tutkimusten mukaan virtuaaliset luontokokemukset, viherkasvit, puurakenteet ja ikkunasta avautuva maisema tuovat luonnon lähelle. Ne vaikuttavat yhtä lailla myönteisesti ihmisen hyvinvointiin.

MeWet-kodissa mahdollistamme ja tuemme luontokokemuksia eri tavoin. Syysmyrskyn kaatamat haavat tuotiin Paluksen metsistä tervehtimään MeWet-kodin kodin kävijöitä ja muistuttamaan luonnon voimasta! Olohuoneessa on mahdollisuus nauttia syksyisten lehtien ja käpyjen tunnelmasta. Tomi Gladin virtuuaalisten luontokokemusten kautta pääsee luontoretkelle Satakunnan luontoon joko omalla älylaitteella https://youtu.be/RJExXemftEQ tai VR-laseilla https://drive.google.com/file/d/1PRYl9Fn8g5waCMxeie4HTqMBU4AngDXP/view?usp=sharing. Gladmedian kanssa tullaan jatkamaan yhteistyötä luontokokemusten mahdollistamisesta kaikille. Siitä lisää myöhemmin!

@sataedu @SataDigiHealth @gladmedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s