KOMP helppokäyttöinen etäyhteyslaite

Helppokäyttöisten etäyhteysvälineiden merkitys ja tärkeys on vahvistunut meille kaikille. Covid-19 pandemia on lisännyt valtavasti ihmisen digiosaamista, rohkeutta kokeilla uusia etäyhteysvälineitä ja etäyhteyksiä. Meillä on kuitenkin edelleen paljon ihmisiä, joille kosketusnäyttöisten välineiden, tablettien tai älypuhelimien käyttö on vaikeaa ja pelottavaakin. Välineiden valinnassa ja niiden ohjauksessa pitää arvioida käyttäjän tarpeen ja osaamisen lisäksi, myös hänen oma halu ja kiinnostus laitteen käytön oppimiseen.

Saimme Mewet-kotiin uuden norjalaisen  No Isolation yritysyhteistyön myötä KOMP-laitteen. KOMP-laitteen  avulla voidaan puhua videopuheluita, välittää kuvia ja viestejä.  KOMP on näyttö ja sovellus, jossa ei ole kosketusnäyttöä. Käyttäjä ohjaa laitetta vain yhdellä isolla painikkeella. Laitteen ollessa päällä siihen saadaan yhteys esim. älypuhelimeen asennetulla sovelluksella  (play kauppa tai apple store). Äänen, kuvan, videon lisäksi laitteeseen voidaan lähettää kuvia. Käyttäjä voi itse päättää koska haluaa olla laitteella saavutettavissa, hän voi pitää sen aina auki tai vain silloin kun haluaa olla saavutettavissa.  Laitteen muotoilu tuo mieleen analogisen television.

KOMP-laitetta tullaan testaamaan Diakon Oy:n kanssa. Innolla odotamme ikäihmisten, omaisten ja ammattilaisten kokemuksia!

Lue KOMPista lisää: https://www.noisolation.com/global/komp/

@sataedu @sataDigiHealth @_noisolation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s