Vanhusten hyvinvointia, liikuntaa, hyvinvointiteknologiaa turvavälit huomioiden

Kotikunto- hankkeessa toteutettiin kotikuntoutuskokeiluja hyvinvointiteknologiaa hyödyntäen. Hankkeessa saatiin erittäin hyviä tuloksia MotoTiles-liikuntalattojen käytöstä kotona asuvien vanhuksen toimintakyvyn tukemisessa. Hankkeen lopputuloksia ja johtopäätöksiä pääsee katsomaan https://youtu.be/Noqea7NFrO0

Diakon asumispalvelut olivat aktiivisesti mukana hankkeessa. Hankkeeseen osallistuneet vanhukset kokivat harjoittelun erittäin hyvänä ja innostavana. He halusivat jatkaa harjoittelua ja veivät asian Diakonin hallitukselle ja tuloksena saatiin tänä keväänä omat MotoTiles-laatat! Mahtavaa!

Sataedun DigiHealth- hanke on ollut tukena käyttöönotossa. MotoTiles- laatat on otettu heti käyttöön. Covid-19 muutti suunnitelmia, mutta harjoittelu jatkuu! Upeaa toimintaa!

Asumisohjaaja Lotta Ripatin terveiset kuvien kera

Diakonthumbnail_Image-1

”Meillä DiakonAsumisessa on tarjottu mahdollisuus toukokuun ajan varata aika Mototiles laattojen pelaamiseen yksin tai kaverin kanssa ulkona. Pelihetkissä käytämme suojavarusteita ja noudatamme turvaväliä. Kesäksi on suunnitteilla, että pelaamme laatoilla vähän isommalla porukalla, jos tilanne sen sallii. Koemme, että laattojen avulla on helppo innostaa asukkaitamme liikunnan pariin. Liikunta onkin nyt erittäin tärkeää myös kotona.”

@meditas @diakon @sataedu @samk @satadigihealth @satakuntaliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s