Vuosi 2022 Mewet-kodissa

Vuosi 2022 Mewet-kodissa on sisältänyt THL:n KATI-ohjelman Satakati-hankkeen teknologioiden käyttöönoton tukea, koulutusta, verkostoitumista. Kotihoidon ammattilaisia on koulutettu teknologialähettiläiksi yli 50, Mewet-koti on ollut keskeisenä oppimisympäristönä. Digihoiva tutuksi koulutukset toteutettiin Mewet-kodissa livenä sekä kodista verkkosimulaatioina. Koulutukset tavoittivat lähes 60 kotihoidon ammattilaista. Käy lukemassa Satakatin kuulumiset https://satakati.fi/

Vuoden aikana kodissa on toteutettu lukuisia verkkosimulaatioita, joissa on hyödynnetty Mewet-kodin aitoa kotiympäristöä ja teknologiaa. Verkkosimulaatiosta simulaatiotiimimme pääsi kertomaan Hoitotyön kansallisessa konferenssissa posterin muodossa 22-23.9.2022. Syksyn aikana perustettiin ammatillisen koulutuksen simulaatioverkosto, jonka ensimmäinen yhteinen verkkosimulaatio toteutettiin 14.12.2022. Olemme saaneet olla mukana hoitotyön lehtori Sini-Charlotta Kambergin pro gradu tutkimuksessa ”Vuorovaikutuksellinen verkkosimulaatio hoitotyön opetuksen välineenä toisella asteella” https://www.utupub.fi/handle/10024/154745. Todella hienoa miten moniulotteisesti Mewet-kotia käytetään myös simulaatioissa!

Hankeyhteistyö Satasairaalan, Porin Perusturvan (1.1. Satakunnan Hyvinvointialueen) ja Satakunnan Ammattikorkeakoulun Funteeraamo- hyvinvointiteknologialainaamo -hankkeen kanssa on alkanut sujuvasti. Funteeraamon kuulumisia kuullaan kevään aikana hankkeen edetessä.

Sataedun ensimmäiset hyvinvointiteknologia-asentaja opiskelijat aloittivat opinnot marraskuussa. Mewet-koti on toiminut opintojen startissa vahvana oppimisympäristönä. Olemme hyvin innostuneita ja iloisina mahdollisuudesta rakentaa monialaisesti ja yhdessä – tulevaisuuden ammatin opintoja!

Aivan vuoden lopussa saimme uuden kehittämisyhteistyön Florie OY:n kanssa. Mewet-koti toimii Florien esittely ja testiympäristönä aitojen työelämän ympäristöjen rinnalla.  Mewet-kodissa pääsee näkemään, kokeilemaan Florieta sekä keskustelemaan testausmahdollisuuksista eri asiakasympäristöissä. Florie on pilvipalvelu, jonka avulla saadaan tietoa henkilön sängyssä viettämästä ajasta, sängystä poistumisesta ja painosta. Palvelun avulla voidaan lisätä asiakkaiden turvallisuutta asettamalla hälytyksiä asiakkaan noustessa makuulta istumaan. Sängyn jalkojen alle laitettavat anturit mittaavat hyvin herkästi erilaisia painonmuutoksia sängyllä. Data siirtyy tietoturvalliseen pilvipalveluun analysoitavaksi. Palvelu on itseoppiva, joten lyhyen käytön jälkeen se pystyy reagoimaan erilaisiin tilanteisiin ja antamaan niistä tietoa palvelua käyttäville. Ammattilaisten on helppo tulkita syntynyttä tietoa älypuhelimen Florie mobiilisovelluksesta. ja suunnitella niiden avulla tarvittavia toimenpiteitä esim. sängystä makuulta istumaan nousua. Florie on helppo asentaa ja se on huomaamaton käyttää.

Vuosi 2023 tulee tuomaan muutoksia Mewet-kotiin Sataedun kiinteistöstrategian myötä. Mewet-koti on antanut hyvinvointiteknologian oppimiseen, kehittämiseen ja tutkimiseen monenlaisia mahdollisuuksia. Olemme saaneet loistavia yhteistyökumppaneita ja verkostoja, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut ja jatkuu.

Kiitos kaikille ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2023!

Krista Toivonen, Sataedu, Satakati-hanke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s