Aistit osana hyvinvointia

aistit,-1

Tuntoaistin avulla saamme tietoa omasta kehostamme. Tuntoreseptorien kautta aistimme kosketusta, painetta, kipua, kylmää, lämmintä ja värinää. Tuntoaistin antamat kokemukset yhdessä muiden aistien kanssa tukevat meitä hahmottamaan ympäristöämme. Tuntoaistin yli- ja aliherkkyydet ovat tavallisia ja vaikeuttavat toimimista monessa arjen tilanteessa.

Miellyttävien aistikokemusten ja -elämysten kautta mahdollistetaan suotuisa vireystila oppimiselle, mielikuvitukselle, tunteille, luovuudelle, itseluottamuksen rakentumiselle, stressin ja paineiden vähentymiselle sekä vuorovaikutukselle.

Tuntoaistin aktivoinnin välineisiin ja  ”Aistikas Arki” matkalaukkuun pääsee tutustumaan MeWet-oppimisympäristössä.  Asiakkaiden ja ammattilaisten pariin matkalaukku matkustaa myös opiskelijoiden mukana.

@satakuntadigihealth @sataedu

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s