Ohjelmistoprojekti yhteistyössä Tampereen Yliopiston kanssa

OhjemistoprSatakunta DigiHealth -hankkeessa Tampereen Yliopisto ja Sataedu kehittävät yhdessä MeWet – kotia ohjelmistoprojektin puitteissa.
MeWet -kodissa on useita antureita, joiden avulla tulevaisuudessa halutaan tehdä havaintoja ja päätelmiä asukkaan hyvinvoinnista ja toimintakyvystä. Ohjelmistoprojektin tavoitteena  on saada tuotettua hyvinvointipalveluita edustavalle käyttäjälle näkymiä ja herätteitä, joiden avulla käyttäjä voi tehdä johtopäätöksiä hoitotyön tai avun tarjoamisesta asukkaalle.  Tavoitteena on myös tukea asukkaan toimintakykyä ja itseäistä asumista.
Esimerkiksi mikäli kerätyn tiedon perusteella havaitaan, että talossa ei ole käytetty vettä, jääkaapin ovea ei ole avattu, tai liiketunnistimet eivät ole tunnistaneet liikettä huoneistossa tiettyyn aikaan, voidaan päätellä, että on syytä varmistaa asukkaan tilanne henkilökohtaisesti
Tampereen yliopiston ohjelmistoprojektiin osallistuu neljä opiskelijaa Pernu Riitta, Kaivola Tommi Törmä Riku Vaanila Terhi. Projektin teknisenä tavoitteena  on tuottaa MeWet -kodille ns. Proof-of-Concept periaatteella tuotettu ratkaisu, jolla visualisoidaan käyttäjälle anturin tuottamaa dataa. Projekti toteuttaa yhden anturin tuottaman datan visualisoinnin käyttäjälle. Tämän jälkeen voidaan visualisointi toteuttaa muille automaatiojärjestelmässä kiinni oleville antureille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s