Hyvinvointiteknologialla ”kotikuntoa” AIKO Kotikunto-hankkeen pilotit käynnistyvät!

Satakuntaliiton  AIKO,IMG_3410 Kotikunto-hankkeen keskeisenä ajatuksena on kuntouttavan ja terveyttä edistävän toiminnan ulottaminen laajemmin kotihoitoon ja kotona asumisen tukemiseen. Hankkeen toteuttajina on Sataedu ja Satakunnan Ammattikorkeakoulu. Hankkeessa kokeilemalla kehittäen etsitään uusia resurssiviisaita moniammatillisia toimintamalleja kotikuntoutukseen teknologian ja palvelumuotoilun avulla.

Ensijaisena tavoitteena on kuntoutusalan ammattilaisten ammattitaidon jakaminen kotihoidon ammattilaisille, uuden kotihoidon ammattilaisten toteuttaman teknologiasisältöisen palvelun kautta, jota kuntoutusalan ammattilainen tukee. Toisena merkittävänä tavoitteena on tuottaa evidenssiä kotikuntoutuksen vaikuttavuudesta asiakkaaseen (vireys, toimintakyky, osallisuus ja toimijuus), kotikuntouttajaan ja kuntoutuksen ammattilaiseen (mielekkyys, kuormittuminen) ja kuntoutusta järjestävään organisaatioon (panostus vs. tulos).

Hankkeessa kotikuntoutuksen työkaluna käytetään paljon tutkittua Mototiles liikuntalaatta -teknologiaa. MotoTiles on väline liikunnalliseen pelaamiseen. Se kuuluu tuoteryhmään Playware, joka yhdistää digitaalisuutta fyysiseen pelituotteeseen (hybridipeli) ja tekee näin harjoituksista tehokkaita, hauskoja ja motivoivia. Pelin on kehittänyt professori Henrik Hautop Lund Tanskan teknillisestä korkeakoulusta. Henrik Hautop Lund on Tanskan teknillisen yliopiston PlayStation-keskuksen johtaja (DTU Elektro). Professori Henrik Hautop Lund tunnetaan maailmanlaajuisesti työstään, joka tuo robotiikkaa käyttöön uusilla tavoilla. MotoTiles liikuntalaatoista lisäinfoa http://www.meditas.fi

Hankkeessa kokeillaan myös Ain1 sensori-ja mobiilitekniikkaa tasapainon selvittämiseen. http://www.ain1.ai.

Kokeiluja tehdään yhteistyössä Porin Perusturvan, Länsi-Suomen Diakonialaitoksen, Kankaanpään kuntoutuskeskuksen kanssa.

Hankkeen pilotteja ja etenemistä voit seurata http://www.mewet.com sivustolla sekä somessa

Krista Toivonen, Sataedu krista.toivonen@sataedu.fi
Anja Poberznik, SAMK anja.poberznik@samk.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s