Exoskeletonit hoitotyön ergonomiaa tukemassa

Apuvälineiden lisäksi hoitotyön fyysisen kuormituksen vähentämiseen tarvitaan uusia työvälineitä. Exoskeletoneiden avulla on mahdollista vähentää työn fyysistä kuormittavuutta, ennaltaehkäistä poissaoloja sekä parantaa työntekijöiden työhyvinvointia.

Porin Perusturvan kotihoitoon on hankittu kuusi Auxivo LiftSuit tukiliiviä. Auxivo LiftSuit on puettava, tekstiilinen exoskeleton, joka tukee selkä- ja lantiolihaksia, kun nosto tapahtuu lantiotason alapuolelta tai kun työskennellään eteenpäin kallistetussa asennossa.

Auxivo LiftSuiten käytön opastusta toteutettiin kahdessa työpajassa kotihoidon ammattilaisille. Ensimmäiset kokemukset olivat hyvin positiivisia. Käyttöönotto jatkuu tiimeissä kotihoidon käynneillä. Kokemuksia kerätään ja koostetaan kevään aikana.

Satakunta DigiHealth-hankkeessa toteutettiin käyttöönoton tueksi video, Sataedun ja Satakunnan Ammattikorkeakoulun oppilaitosyhteistyönä.

Suomenkielinen video: https://youtu.be/uhaKwD987M4

Englanninkielinen video: https://youtu.be/89kcffRwcdY

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s