Vuodesta 2021 vuoteen 2022

Kirjoitin viime vuoden lopussa  ”Vuosi 2020 on ollut myös MeWet-kodissa hyvin erilainen. Vaikka fyysiset vierailut Mewet-kodissa  jouduttiin perumaan, kodin ovet ovat avautuvat virtuaalisesti ThingLink -kierrosten muodossa osana Satakunta DigiHealth-hanketta. Vierailijoita kierroksella on ollut marraskuussa lähtien 1250, lisäksi on räätälöity kohderyhmien tarpeiden mukaan parikymmentä etäesittelyjä Teams-yhteydellä. ”Virtuaalivierailu” loikalla olemme voineet laajemmin ja monipuolisemmin kertoa hyvinvointiteknologian mahdollisuuksista osallistavassa ja turvallisessa arjessa. Virtuaalivierailijoita on ollut ympäri Suomea sekä Pohjoismaista  – tästä olemme erittäin ilahtuneita! 

Vuosi 2021 on ollut myös erilainen, olemme oppineet elämään muutoksessa, ”live” tapaamisia arvostetaan, ”virtuaalisuus ja etäily” ovat jo arkea. Mewet-kodin ThingLink kierroksella on ollut vierailijoita 3792, joka tarkoittaa vuodessa reilua 2500 vierailijaa, tuollaista määrää ei olisi mahdollista saavuttaa ilman muutosta ja digiloikkaa.

Vuoden 2021 aikana työelämä- ja yritysyhteistyö on jatkunut aktiivisesti tuttujen toimijoiden kanssa sekä uusien toimijoiden kanssa on aloitettu innostavaa kehittämistä. Yhteistyöstä voit lukea aiemmista Mewet-kodin jutuistamme.

THL:n KATI-ohjelman Satakati-hankkeen www.satakati.fi osatoteuttajana toimiminen on tuonut uudenlaista, niin paikallista kuin valtakunnallistakin kehittämistä. Etähoivan ja etäpalveluiden kehittäminen yhteisesti yritysten, julkisen sektorin ja kotihoidon ammattilaisten kanssa on Sataedulle merkittävää. Hyvinvointiteknologian eri hankkeet mahdollistavat tuleville sosiaali- ja terveysalan sekä teknologian ammattilaisille hyvinvointiteknologian käyttöönoton ja käytön osaamista. Satakati-hankkeen toimintana Mewet-kodissa pääsee tutustumaan mm. Elisa Digihoivaan.

Verkkosimulaatio pedagogiikan kehittäminen on jatkunut. Satakunta DigiHealth-hankkeen Hyvinvointiteknologiamessuilla toteutettiin ensimmäinen avoin verkostosimulaatio, jossa mukana oli hyvinvointiteknologiaa etäpalveluiden muodossa. Simulaatio tallennettiin osana hyvinvointiteknologiamessuja sekä pedagogisen menetelmän esittelynä https://youtu.be/TRYOXswozMM Simulaatiosta on tulossa artikkeli Sataedun toimijoiden kirjoittaman vuoden alussa.

ITK-päivillä olimme mukana kertomassa & esittelemässä Mewet-kotia monialaisten unelmien kohtaamispaikkana niin livenä kuin epostereiden muodoissa. https://ohjelma.itk-konferenssi.fi/event/interaktiivinen-tekniikka-koulutuksessa-konferenssi-108/track/mewet-koti-monialaisten-unelmien-kohtauspaikkana-112994

Vuoden 2022 elokuussa päätämme osaltamme Satakunta DigiHealth-hankkeen, Satakati-hankkeen parissa jatkamme ainakin vuoden loppuun. Mitä muuta uusi vuosi 2022 tuokaan tullessaan -sitä lähdemme innostunein mielin katsomaan!

MeWet-koti, Sataedun Satakunta DigiHealth-tiimi sekä Satakatin tiimi kiittää yhteistyöstä ja toivottaa Onnea Vuodelle 2022!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s