MeWet-koti on aktiivisesti mukana yhteiskuntamme muuttuneissa tarpeissa

DSC01406

Toimintakykyä, turvallista ja mielekästä  arkea tukevan kodin merkitys on nyt suuri. MeWet-kodin kehittämisessä nämä asiat ovat olleet alusta asti tavoitteena ja keskiössä.

Toimintakyvyn muutoksia voidaan seurata mm. Vivago-hyvinvointirannekkeen kautta. Yale-älylukon avulla saadaan tietoa kotioven käytöstä tai voidaan antaa kertakäyttökoodi kauppakassien kuljettajalle. Älyjääkaapin kameroiden avulla voidaan varmistaa, että kotona on terveellistä ja monipuolista ruokaa. Älyjääkaapin oven tablettiin voidaan kirjoittaa etänä tervehdyksiä, muistutuksia. Yeti-tabletilla voidaan tehdä virtuaalijumppaa fyysisen toimintakyvyn tukemiseksi tai aivojumppaa vaikkapa Muistipuistossa. Yetillä voidaan pitää yhteyttä ystäviin, omaisiin tai vaikka lounastaa yhdessä virtuaalisesti  esim. Skypen, Teamsin, Google Meetin avulla. Oculus quest -virtuaalilaseilla pääse matkustamaan aurinkoisista maisemista talven hiihtomaisemiin tai vaikkapa Yyterin  merenrannalle.

Arjen apuvälineet tukevat omatoimista selviytymistä päivittäisissä toiminnoissa.  Abloyn antibakteeriset ovenkahvat ennaltaehkäisevät bakteerien leviämistä. Lojerin säädettävällä sängyllä, Medimattressin patjalla, tyynyllä, painopeitolla tuetaan hyvää ja laadukasta yöunta. Vuorokausirytmiä  voidaan tukea Beckhoff -kiinteistöautomaatio järjestelmän toiminnoilla ja Dalin valoilla.

Mewet-kotimme kehittäminen  jatkuu aktiivisesti  koronasta huolimatta. Etäohjauksen ohjelmointi yhteistyössä Tampereen Yliopiston kanssa on loppusuoralla. Verkkopalavereita on uusien yritysyhteistyötahojen kanssa pidetty. Vivagon, Medimattressin ja Attendo Latokartanon kehittämisyhteistyö jatkuu suunnitelman mukaan etäyhteyksillä. Vivago-hyvinvointirannekkeen asiakastestaukset jatkuvat, yhteyttä pidetään soittamalla, viesteillä ja muilla etäyhteyksillä.

Monialaisena ja moniasteisena oppimisympäristönä tuotamme hyvinvointiteknologian osaamisen lisäämiseen valmennusmateriaalia  niin sosiaali- ja terveysalan kuin tekniikan alan ammattilaisille sekä alojen opiskelijoille.  Hyödynämme monipuolisesti erilaisia pedagogisia valmennuksen menetelmiä.

Yhteiskuntamme suuressa muutoksessa on ollut kannustavaa huomata, kuinka hyvinvointiteknologian monialainen kehittämistyömme vastaa erilaisten ihmisten arjessa selviytymisen, hyvinvoinnin ja hoidon tarpeita sekä terveydenhuollon ammattilaisten laadukkaan työn toteuttamista.

MeWet-kodin ovet ovat nyt suljettuina, mutta täältä https://youtu.be/2k4Lt_O09-g  pääset pienelle virtuaalikierrokselle. Toivottavasti pian pääsette myös fyysisesti käymään Mewet-kodissa!

Huolehditaan yhdessä itsestämme ja toisistamme ❤️

@sataedu @ samk @satadigihealth @tampereuni @vivago @lojer @medimatress @abloy @lukkotalo @kuorioy @beckhoffsuomi @attendo

Terveisin Sataedun Satakunta Digihealth hanke-tiimi

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s