MeWet-älykoti

Arjen jättiläinen

Mewet on älykoti, joka on suunniteltu palvelemaan toimintakykyrajoitteisia asukkaita. Mewet-kodin hyvinvointiteknologia on suunniteltu helpottamaan arkea ja se tukee sekä mahdollistaa toimintakykyrajoitteisen asukkaan itsenäistä asumista.

Kodissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen ja hyödynnetty hyvinvointiteknologian tarjoamia ratkaisuja kodin eri tiloissa.

Mewet-kodin suunnittelun tavoitteena on ollut tarjota myös virkistävä ja elävöittävä ympäristö asukkaalleen.

Saumatonta yhteistyötä yli rajojen

Mewet-koti on eri ammattialojen opiskelijoille nykyaikainen ja oppimaan haastava kokonaisuus. Koti tarjoaa saumattomasti teknologia-, hyvinvointi- ja rakennusalan koulutuksille ainutlaatuisen oppimisympäristön.

Mewet-kodin suunnittelussa ja rakentamisessa ovat olleet mukana muun muassa hyvinvointi-, rakennus-, sähkö-, ICT- ja sisustusalan opiskelijat. Rakennustyöhön ovat osallistuneet myös belgialaiset sähkö- ja automaatioalan vaihto-opiskelijat. ”

Suunnittelutyöhön ovat osallistuneet myös Sataedun ja SAMKin asiantuntijat, liike-elämän yhteistyökumppanit sekä itse kohderyhmän edustajia, joille projekti aikanaan tuo lisäarvoa ja helpotusta arkeen.

Noteerattu myös Euroopassa

Mewet-koti on herättänyt myös kansainvälistä mielenkiintoa ja se oli ehdolla Euroopan alueiden komitean Silver Economy Award -kilpailussa, jossa haetaan innovatiivisia ratkaisuja vanhemmille ihmisille elämän laadun parantamiseksi.  Mewet-koti sijoittui kilpasarjassaan kymmenen parhaan joukkoon.

Yhteistyötä ja siltoja

Mewet-kodissa toteutuu konkreettisesti eri koulutusasteiden välinen yhteistyö. Mewet-kodin palvelumuotoiluun osallistuivat SAMKin hyvivointiteknologian Master-tutkinnon opiskelijat sekä Sataedun opiskelijoista tulevat sisustusartesaanit että lähihoitajat. Lähihoitajaopiskelijat olivat vanhustyöhön erikoistuvasta ryhmästä.

Sataedu voi toisen asteen ammatillisena kouluttajana  hyödyntää taloa ainutlaatuisena siltana työelämäyhteistyöhön ja innovoida uutta tuottajien kanssa. SAMKin hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmälle kohde on erinomainen tutkimuskohde.

Esillä viimeisintä huutoa –tervetuloa!

Mewet-koti on kohtaamispaikka hyvinvointiteknologian kehittäjille, yrityksille ja käyttäjille. Mewet-kodissa on mahdollisuus tutustua jo saatavilla että kehitteillä olevaan teknologiaan ja koti toimii samalla myös testiympäristönä.

Mewet-kotiin ovat tervetulleita myös uusista tuotteista kiinnostuneet asiakkaat. Mewet-kodissa järjestetään säännöllisesti yleisölle avoimia POP up -kahvitilaisuuksia.